3 najlakša koraka s kojima ćete stvoriti naviku vježbanja

Podijelite

Mnogima će pomoći ova 3 užasno jednostavna savjeta

Foto: WeHeartit

MNOGI bi htjeli steći naviku vježbanja i ponositi se svojom rutinom, ali želje su često daleko od realnosti.

Ali ako imate želju, pomognite si svim sredstvima ili iskustvima onih koji su konačno stekli tu zdravu naviku i sad svakodnevno uživaju u plodovima svoga rada. Vježbaju bez mučenja i bezvoljnosti, a na trening odlaze poletni kao ptice. I tako godinama.

Kad stvorite naviku, poslije će sve biti lakše, a iako smo u nekoliko navrata pisali o motivacijskim strategijama, uz koje će vam biti lakše steći zdravije navike, možda bi vama mogla pomoći ova pojednostavljena verzija:

1. Stvorite rutinu da biste se bolje naviknuli  

Navike se stvaraju tako da neku radnju ponavljate puno puta dok se ne naviknete, pa bi takav pristup trebali imati i kad počnete vježbati. Drugim riječima, ako ćete već u početku početi preskakati treninge, nikada si nećete ni dati šansu da se naviknete. Zato barem u početku budite štreberski dosljedni, kako bi lakše stekli novu naviku.

2. Počnite sa smiješno laganim vježbama 

Odlučite li već prvi trening odraditi od početka do kraja, kako spada, velike su šanse da ćete brzo odustati od svega. To su dokazane činjenice pa zato u početku uvijek birajte nešto lakše i kraće, nešto što vas neće toliko zamoriti i čemu ćete se zapravo moći veseliti.

Primjerice, za start si zadajte samo mini rutinu od 2 minute vježbanja. Ili odaberite samo jednu, jednostavnu vježbu, a o ostatku razmišljajte onda kad se već lagano počnete privikavati na redovnije vježbanje.

3. Prvo se fokusirajte na dosljednost, a tek kasnije na rezultate  

Ako još uvijek niste stekli naviku redovitog vježbanja, a već u ogledalu tražite prve rezultate, teško da će se vaša navika uskoro pretvoriti u rutinu. U ovom je slučaju veća vjerojatnost da ćete odustati, pa zato u početku uopće ne razmišljajte ni o ciljevima niti o rezultatima.

Vaš cilj je prvenstveno steći dobru naviku, a kad to postignete, samo vam je nebo granica.

izvor:index.hr


Podijelite

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *