Hoće li roboti zamijeniti pse?

Podijelite

AIBO tj Robo Doggo je maleni robot koji bi trebao biti zamjena pravim psima. No hoće li to stvarno biti tako, sumnjamo. Iako nas to ne čudi, Aibo će biti prvo pušten u prodaju u Japanu gdje će koštati više od 1300 funti. Robo Doggo bi trebao na kraju priče biti jeftiniji i praktičniji od pravog psa jer ne jede ništa, ne mora ići kod veterinara i ne morate ga štiti od buha i krpelja. Neće vas ugristi i kroz aplikaciju možete odabrati što točno i u kojem trenutku želite raditi s njim.

Robo Doggo mora biti spojen na wi fi kako bi kontrolirali njegovo ponašanje. Neke od prednosti koje navode su da se on ne linja i ne mora obavljati nuždu, ali kao svaki robot mora se redovno servisirati. Nama se ovo baš i ne čine neke prednosti. Pravi pas ne mora biti stalno spojen na wi fi i ne mora spavati svaki puta kada restartate ruter. Pravi pas ne treba aplikaciju da se dođe maziti i igrati s vama. Bez obzira na to što je ovaj robot jako sofisticiran ipak nikada se neće naučiti veseliti šetnji i igri, neće vas buditi slinavim poljupcima za dobro jutro.

Nama je ipak draži pravi pas, onako dlakav i čupav, nespretan dok je maleni štenac, veseli i zaigran, ozbiljan i odrastao, star i mazan. Da li biste vi zamijenili svog psa s ovim malim robotićem?

izvor:Index.hr


Podijelite

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *