Ostavio je dečko, a onda je izgubila 45 kilograma!

Podijelite

Sijan Rajan (Sian Ryan) započela je sa kardio vježbama, ali odustala je od njih, i u roku dvije godine znatno je smršala, nosi odjeću šest brojeva manju i uz sve to postala je trener.

Motivaciju za odlazak u teretanu pronašla je nakon što ju je ostavio dečko poslije godinu i po veze.

– U svojoj najdebljoj fazi imala sam 120 kilograma. Upisala sam se u teretanu koja radi 24 sata dnevno, a isprva sam trenirala noću da me niko ne vidi. Trebalo mi je nešto da me izvuče is kuće – prisjeća se.

– Dizanje tegova potpuno je promijenilo moj cijeli proces. Zaljubila sam se u to. Pomisao da postajem jača, snažnija samo mi je povećavala dobar osjećaj. Počela sam više da se fokusiram na to da postanem jača nego na gubitak težine – objasnila je. No svejedno kilogrami su se topili.

Sijan je počela da pazi i na ishranu, balansirala je prave mjere proteina, masti i ugljenhidrata. Kako kaže, najbitnija joj je umjerenost, to znači da svejedno nekad pojede i picu.

– Zapravo sam više težine izgubila kada sam jela 2.000 kalorija, nego kada sam jela duplo manje – rekla je. Kada gradite mišiće, vaš metabolizam se poveća, što znači da trošite više kalorija tokom dana kao i da možete više jesti. Na Instagramu ima 35.000 pratilaca, kojima pokušava prenijeti poruku da je ključ gubitka težine u dosljednosti, u tome da ne odustanete samo zato što ste imali loš dan.

Nemojte izgubiti moral zato što niste imali zdrav dan. Svi moji loši dani izgradili su moje dobre – zaključila je Sijan.

(Foto: Instagram)

izvor:avaz.ba


Podijelite

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *