Zbog ove reklame poželjet ćete da se zauvijek riješite cigareta

Podijelite

Zavod za javno zdravstvo Engleske (PHE) u sklopu svoje antipušačke kampanje objavio je reklamu koja bi svakog pušača mogla podstaći da se uspješno riješe cigareta.

U videu je prikazano kako razni otrovi iz cigarete ulaze u krv i šire se tijelom uzrokujući oštećenja svih organa.

– Ljudi znaju da pušenje oštećuje pluća, ali malo je njih upoznato s činjenicom da otrov također dolazi do drugih organa. Naša nova televizijska reklama pokazuje kako svaka cigareta šalje otrovne hemikalije u krvotok u nekoliko sekundi. Na ovaj način pokušavamo da podstaknemo sve pušače da jedna od njihovih novogodišnjih odluka bude prestanak pušenja – rekao je Džon Njuton iz Zavoda za javno zdravlje Engleske.
Pušenjem svake cigarete u tijelo unosimo preko četiri hiljade raznih hemikalija od kojih su čak 70 dokazani uzročnici raka.

– Pušenje uzrokuje oštećenje unutrašnjih organa i kostiju i povećava šanse za obolijevanje od raznih bolesti uključujući rak pluća, kostiju, bubrega, usta i probavnog trakta. Dobra vijest je da bez obzira koliko dugo ste pušač, prestankom pušenja u kratkom roku smanjujete taj rizik – objasnila je doktorica Daun Harper.

izvor:avaz.ba

Podijelite

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *