Auckland Law School Postgraduate Awards 202-24, NZ$10,000 stipendija

Auckland Law School Postgraduate Awards 202-24, NZ$10,000 stipendija

 

 

Nagrade za postdiplomske studije Pravnog fakulteta u Aucklandu imaju za cilj da podrže i promovišu akademsku izvrsnost među studentima koji pohađaju master studije na Pravnom fakultetu u Aucklandu. Ove nagrade se odnose na sledeće studijske programe: magistar prava, magistar pravnih studija i magistar poreskih studija. Rokovi za prijavu za ove nagrade su 30. januar i 30. jun svake akademske godine. Svaka nagrada je procijenjena na 10.000 NZ$ i namijenjena je za pomoć u plaćanju troškova studiranja. Dostupno je do pet nagrada, a svaka nagrada važi godinu dana. Ove nagrade je ustanovio Pravni fakultet Aucklanda kako bi ohrabrio i podržao izvanredne studente koji pohađaju magisterij iz prava, pravnih studija ili studija poreza.

Pravni fakultet u Aucklandu, koji se nalazi na cijenjenom Univerzitetu u Aucklandu na Novom Zelandu, renomirana je institucija priznata po svojoj izvrsnosti u pravnom obrazovanju i istraživanju. Škola nudi širok spektar programa, uključujući dodiplomske diplome, postdiplomske kurseve i programe zasnovane na istraživanju, sa jakim naglaskom na akademsku strogost i praktično učenje. Fakultet se sastoji od istaknutih pravnih naučnika i praktičara, koji studentima pružaju podršku i inkluzivno okruženje za učenje koje osigurava visokokvalitetno učenje i dragocjeno iskustvo iz stvarnog svijeta kroz kliničke programe i stažiranje. Diplomci Pravnog fakulteta u Aucklandu dobro su pripremljeni za uspješne karijere u različitim sektorima, a snažna povezanost škole s pravnom profesijom dodatno poboljšava mogućnosti umrežavanja i profesionalnog rasta.

Ukratko, Pravni fakultet u Aucklandu je istaknuta institucija koja osposobljava studente sa potrebnim vještinama i znanjem da se istaknu u pravnom polju. Kroz svoju sveobuhvatnu akademsku ponudu, mogućnosti praktičnog učenja i posvećenost izvrsnosti, škola je stekla istaknutu reputaciju kako na domaćem tako i na međunarodnom nivou.

Nivo stepena:

Nagrade za postdiplomske studije Pravnog fakulteta u Aucklandu za akademsku 2023/24. godinu na Novom Zelandu otvorene su za studente koji pohađaju master programe na Univerzitetu u Aucklandu.

Predmeti:

U okviru ovog programa stipendiranja, studenti koji ispunjavaju uslove mogu nastaviti studije iz sljedećih predmeta:

  1. Zakon
  2. Pravne studije
  3. Oporezivanje
Prednosti stipendije:

Nagrade za postdiplomske studije Pravnog fakulteta u Aucklandu imaju za cilj pružiti značajnu finansijsku pomoć primaocima pokrivajući značajan dio njihovih troškova. Svaka nagrada se procjenjuje na 10.000 NZ$ i dostupna je za ukupno pet kandidata koji ispunjavaju uslove, bez obzira na njihov status međunarodnih ili domaćih studenata.

Nacionalnosti:

Ova stipendija je otvorena za studente svih nacionalnosti, uključujući međunarodne studente.

Kriteriji podobnosti:

Kriterijumi podobnosti za postdiplomske nagrade Pravnog fakulteta u Aucklandu uključuju nadzor distribucije od strane dekana prava ili njegovog predstavnika, koji će razmotriti preporuke komisije za odabir. Primarna osnova za proces selekcije je akademska izvrsnost.

Procedura prijave:

Prijavu za dodjelu nagrade potrebno je poslati e-poštom na adresu:

Pažnja: Izvršni pomoćnik dekana

E-pošta: lawdean@auckland.ac.nz

Rok:

30. januara i 30. juna svake akademske godine.

Primjena:

Za popunjavanje prijave za stipendiju potrebno je pripremiti sljedeću dokumentaciju:

  1. Kopije vaših zvaničnih univerzitetskih transkripata: Oni bi trebali uključivati ocjene za sve kurseve koje ste završili. Ako vaša prijava bude uspješna, od vas će se možda tražiti da dostavite fizičke kopije vaših transkripata prije nego što se nagrade potvrde.
  2. Trenutni životopis: Vaš životopis treba da sadrži vaše obrazovanje, radno iskustvo, relevantne vještine i sve druge relevantne informacije.Osim toga, navedite imena i kontakt podatke dvaju akademskih referenta koji mogu dati reference u vaše ime.
  3. Propratno pismo: Napišite propratno pismo u kojem objašnjavate svoje interesovanje za stipendiju, svoje akademske i karijerne ciljeve i kako bi vam primanje ove nagrade koristilo. Iskoristite ovu priliku da pokažete svoja dostignuća, snage i posvećenost svom polju studija.

Uvjerite se da su svi vaši dokumenti za prijavu pravilno formatirani i bez grešaka prije nego što ih podnesete. Sretno sa prijavom!

Prijavite se sada

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button