Automobili

Nova Dacia Spring i zvanično najjeftiniji auto na struju

Na i tako već najnižu cenu za jedan elektromobil, treba uračunti i subvencije koje države daju za kupovinu ekoloških vozila, pa tako cena Springa u Mađarskoj pada na zaista neverovatno prihvatljiv iznos.

Još mnogo pre nego što je zvanično i predstavljena, Dacia Spring Electric privukla je pažnju glasinama da će, kada konačno stigne na tržište, biti najjeftiniji električni automobil na starom kontinentu.

Dacia Spring Electric će se na mađarskom tržištu prodavati po ceni od 17.700 evra.Sa tom, punom, cenom automobil je već u samom startu najjeftiniji automobil sa električnim pogonom. Međutim, na tu cenu treba uračunti subvencije, koje države daju za kupovinu ekoloških vozila, pa tako cena Springa u Mađarskoj pada na samo – 10.925 evra.

Za taj iznos se danas u Srbiji, od novih automobila, može kupiti Dacia Sandero sa boljim paketom dodatne opreme, neki od malih modela kao što su Hyundai i10, osnovni modeli Škode Fabia ili Peugeota 108 ili, na primer, nova Lada Niva.Imajući sve to u vidu, mogli bismo reći da će rumunski proizvođač, smešten pod Renaultovom kišobranom, na evropskom tržištu mogao da napravi zaista veliki posao.

Možda bi čak mogao i da doprinese promeni svesti na Starom kontinentu i dovede do prevage elektičnih automobila nad još uvek dominantnim vozilima sa klasičnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Preuzeto sa (Telegraf.rs)

Similar Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *