Velingtonska magistarska stipendija na Univerzitetu Viktorija u Velingtonu 2023

Velingtonska magistarska stipendija na Univerzitetu Viktorija u Velingtonu 2023

 

Te Herenga Waka – Victoria University of Wellington nudi stipendije za podršku postdiplomskom istraživanju za studente koji pohađaju redovne magistarske diplome usmjerene na istraživanje. Ove stipendije su dostupne kandidatima koji ispunjavaju uslove u vrijeme podnošenja zahtjeva ili onima koji će postati kvalifikovani do početka 2. tromjesečja naredne godine. Da bi se kvalifikovali, kandidati moraju biti upisani na master program sa tezom vrednom 90 bodova ili više. Stipendija pokriva trajanje kursa teze, koji može biti dio 2 dvogodišnjeg master programa za neke studente.

Univerzitet Victoria u Wellingtonu, smješten u glavnom gradu Novog Zelanda, prestižna je institucija globalno poznata po svojoj akademskoj izvrsnosti i nastavi vođenoj istraživanjima. Nudi raznovrstan niz programa iz oblasti umetnosti, nauke, biznisa, prava, inženjerstva i još mnogo toga, pružajući studentima živopisno i inkluzivno okruženje. Naglasak univerziteta na inovacijama, kritičkom razmišljanju i praktičnoj primjeni znanja osposobljava studente s vještinama potrebnim za uspjeh u odabranim oblastima.

Studiranje na Victoria University of Wellington kao međunarodni student nudi jedinstveno i obogaćujuće iskustvo. Univerzitet prihvata kulturnu raznolikost i njeguje zajednicu koja pruža podršku, osiguravajući da se studenti iz cijelog svijeta osjećaju dobrodošli i uključeni. Kampus nudi moderne objekte, najsavremenije biblioteke, istraživačke centre i prostore za saradnju, stvarajući idealno okruženje za učenje i lični rast.

Uz to, Univerzitet Victoria cijeni globalne perspektive i podstiče međunarodne studente da se uključe u međukulturalne interakcije. Brojne studentske organizacije, klubovi i događaji promovišu kulturnu razmjenu i nude mogućnosti za izgradnju mreža i prijateljstava. Univerzitet također pruža sveobuhvatne usluge podrške, uključujući akademsko vođenje, savjetovanje o karijeri, pomoć pri smještaju i resurse za dobrobit studenata. Ove usluge osiguravaju da međunarodni studenti imaju nesmetanu tranziciju i nagrađujuće akademsko putovanje.

Nivo stepena:

Wellington Master’s by Thesis Scholarship na Victoria University of Wellington, Novi Zeland, dizajnirana je za studente koji žele da nastave master program na univerzitetu.

Prednosti stipendije:

Wellington Master’s by Thesis Scholarship na Victoria University of Wellington, Novi Zeland, nudi sljedeće pogodnosti:

 1. Stipendija bez poreza: Primaoci stipendije će primati stipendiju od 15.000 dolara u trajanju od jedne godine. Stipendija se daje na mjesečnom nivou.
 2. Školarine: Stipendija pokriva školarinu za kurs teze. Međutim, ovo se odnosi samo na domaće naknade za ukupno 120 bodova.
 3. Isplata sredstava: Stipendija će biti isplaćena primaocima u mjesečnim ratama, a prva isplata će se izvršiti ubrzo nakon potvrde upisa. Plaćanje školarina će se vršiti direktno od strane Ureda za stipendije Univerziteta.
 4. Međunarodni studenti: Međunarodni studenti, osim onih iz Australije, biće odgovorni za plaćanje razlike između pune naknade za međunarodne studente i domaće naknade.
 5. Zajednički staž s drugim nagradama: Ako primalac prima druge nagrade koje premašuju ukupnu vrijednost od 6.000 dolara, moraju dobiti odobrenje za zajednički mandat Wellington Master’s by thesis Scholarship sa tim nagradama od Komiteta za univerzitetske stipendije. Važno je napomenuti da zajednički rad sa drugim nagradama može rezultirati smanjenjem vrijednosti stipendije.
nacionalnosti:

Studenti svih nacionalnosti imaju pravo da se prijave za ovu stipendiju. Međunarodni studenti iz bilo koje zemlje mogu se prijaviti i uzeti u obzir za stipendiju za master studije u Wellingtonu na Victoria University of Wellington.

Kriteriji podobnosti:

Pozdravljamo prijave kvalifikovanih kandidata koji ispunjavaju sljedeće kriterije bilo u vrijeme prijave ili do početka 2. trimestra u narednoj godini:

 1. Magistarski program: Kandidati treba da se upišu na magistarski program koji uključuje komponentu teze od 90 bodova ili više. To može biti jednogodišnji magistarski program sa tezom vrijednom 90 bodova ili više ili drugi dio magistarskog programa gdje će student polagati tezu od 90 bodova ili više. Magistarski rad se obično identifikuje kodovima kurseva 591 ili 592.
 2. Podobnost portfolio kursa: Važno je napomenuti da se podobnost proširuje i na studente koji pohađaju portfolio kurs vredan 90 bodova ili više, sve dok se njime upravlja u skladu sa propisima Univerziteta za magistarske studije (pogledajte odeljak 6 tih propisa). Međutim, studenti upisani u kurs za disertaciju od 60 bodova nemaju pravo na ove stipendije.
 3. Akademska izvrsnost: U idealnom slučaju, kandidati bi trebali imati završenu diplomu ili prvi dio magistarske diplome, pokazujući akademsku izvrsnost ekvivalentnu prosjeku ocjena (GPA) od najmanje 7,0 sa priznatog novozelandskog univerziteta. Vrijedi napomenuti da je prosječna ocjena od 7,0 minimalni zahtjev, ali Odbor za univerzitetske istraživačke stipendije može postaviti viši standard ako broj prijava premašuje raspoloživa sredstva.
Procedura prijave:

Da biste se prijavili za stipendiju, slijedite proceduru prijave koja je navedena u nastavku:

 1. Community Force platforma: Sve prijave za stipendije moraju se podnijeti putem Community Force platforme. Obavezno pristupite platformi i popunite online prijavu.
 2. Rok: Od ključne je važnosti predati potpuno popunjenu online prijavu do 16.30 sati na navedeni datum zatvaranja. Neblagovremene ili nepotpune prijave neće biti prihvaćene.
 3. Prateća dokumentacija: Uz online prijavu, osigurajte da je sva potrebna prateća dokumentacija, uključujući reference, dostavljena do 16.30 sati na dan zatvaranja. Ovi dokumenti su neophodni za razmatranje prijave.Studiranje na Victoria University of Wellington kao međunarodni student nudi brojne prednosti. Pruža visokokvalitetno obrazovanje, priliku da budete dio raznolike i inkluzivne zajednice, priliku za stjecanje globalne perspektive i razvoj osnovnih vještina za uspjeh u svijetu koji se brzo mijenja.

  Prijavite se sada

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button